Myskväll och stressonsdag

Vilken fantastisk kväll det blev igår! Slutade tidigt på jobbet efter en helt okej dag. Tog mig upp till Jägersro där jag upptäckte att de hade rea i smyckesaffären. Jag gick helt nuts och hittade en massa trevligt. Köpte ett helt gäng tunna armringar, något jag fastnat hårt för på sistone, och ett gäng lite mindre tunna sådana. Dessutom fick tre par örhängen slinka ner i inköpskassen också - ett par dinglande med svarta cirklar, ett par med stora pärlor hängande i en stoooor ring och ett par svarta "pärl"örhängen som jag kikat på tidigare. Fasade  lite när jag gick fram till kassan, men återigen blev jag överraskad över hur billigt det kunde bli!

Med lite mindre pengar i plånboken och lite större leende på läpparna var det så dags att återigen äntra bussen för att åka till busloppans dagis! Hon har blivit så stor sen jag såg henne sist! Väl hemma fick jag den stora äran att vara den som badade henne - vilken livsglädje en sån liten kropp kan besitta ibland!


- Vad säger ankan?

 

- Puss säger ankan!

 

Efter en härlig middag, lite rökpauser i uterummet (dock inte för min del, även om jag satt med) och en otrolig mängd youtubeklipp var det dags att ta sig hemåt. I lagom god tid började jag förbereda mig för att gå. Vad jag inte hade räknat med var fröken nyfiken-och-klåfingrig... Min väska hade stått lite för lite otillgänglig för små barn. I väskan fanns en plånbok. I plånboken fanns jättemånga fina kort man kunde plocka ut och sprida ut över golvet. För att inte tala om en massa kvitton. Så det var ett jäkla letande och plockande för att hitta alla prylarna, men till slut låg i alla fall allting viktigt i väskan igen och jag fick springa till bussen - som jag så klart missade =) Som tur var var det ju superhärligt ute - jag fick ju vänta en hel del på bussarna. Och som tur var hade jag F som kunde underhålla mig via telefon, han är bra han!

 

 

 

Inte helt lätt att lämna det här kan jag säga...

 

Had en lugn och skön morgon, gick runt och drällde lite hemma och sådär. Satt på bussen och insåg att jag självklart glömt matlådan hemma, så det fick bli en extra omväg inom Coop på vägen till jobbet för att köpa lunch. Blev en riktigt god paj med apelsinmarinerad kyckling och paprikacreme och så en schysst ost- och broccolisoppa! Självklart ledde det dock till att jag kom för sent till jobbet..=/ Tur att man hade kvällspasset idag, så att det inte gjorde så mycket. Hade en helt okej dag på jobbet idag också - sjukt stressigt nu på kvällen dock, en jäkla massa papper som skulle betas av. Att man dessutom blev riktigt förbannad över en jobbrelaterad sak gjorde ju inte saken bättre heller. Men men, imorgon får det bråkas om det så får vi väl se hur det går.

 

Kvällen skulle spenderats med att städa lägenheten och laga mat, men inget av det har blivit gjort. Har istället hängt framför datorn, redigerat lite bilder och spelat fåniga spel. Samt krängt en jäkla massa godis. Så imorgon blir det träning på lunchen! Ska ge mig på lite bänkpress, lite roddmaskin samt lite rygg... Nu väntar dock den sköna, sköna sängen. Ångrar däremot nästan lite att det blev min egen sköna sköna säng, och inte den med sällskap i...


Jobbmåndag

Tja, för att inte hamna allt för långt efter så blir det två inlägg på raken här.

Vaknade äckligt tidigt, alldeles av mig själv. 04.45 var klockan då, och fem minuter kvar till väckning. Låg kvar en liten stund och smekte kinden bredvid min innan det var dags att glida ur sängen så tyst och försiktigt det går. Självklart gick det inte så bra, och även F fick vakna vid denna okristliga tid. Han hade dock valet att somna om.

Upp och på med uniformen, in med härlig musik i öronen och så ut genom dörren. Kan man få annat än en härlig morgon när man möts av det här?


Fortfarande sådär härligt morgondimmigt och otroligt friskt och lagom varmt i luften. Efter någon extra hejdåpuss och en rask promenad till busshållplatsen fick jag ytterligare en härlig scen framför mig i väntan på att bussen skulle behaga att dyka upp:




En på det hela fantastisk morgon. Fick också en härlig cykeltur till jobbet - enligt runkeeper (som dock säger att det är olika långt till och från jobbet fast jag cyklar samma sträcka..=)) så var det 5,64 km på 21.28 minuter, alltså ett tempo på 3:48 min/km. Helt okej för att vara måndag morgon, trots att måltakten är 3:35 min/km.

Fick ha en del möten med cheferna på jobbet idag, med tanke på en incident förra veckan, men allt verkar lösa sig till det bättre och jag försöker släppa det hela nu. Fick bra stöd från cheferna i alla fall, vilket var riktigt skönt.
Jobbet fick mig återigen att tänka på och uppskatta det lilla i det stora här i livet. Saker som vi tar helt för givet är inte alltid det - det gör mitt job väldigt klart för mig varje dag. Att inte själv få välja vem man ska få ringa, eller när det ska gå att ringa, själv bestämma vilket pålägg man vill ha på sin morgonmacka eller om man vill ha mörkt eller ljust bröd, att inte få välja vilka kläder man vill ha, när man ska få röka eller när man ska kunna gå ut, att inte kunna öppna fönstret, titta och njuta av fågelsången eller att inte få läsa vilka böcker man vill - det är saker som man så ofta tar för givet och som inte spelar så stor roll - förrän möjligheterna försvinner. Visst har de själva satt sig i den skiten de sitter i för det mesta, men de som säger att fängelselivet är en dans på rosor har nog en del funderare att göra.

Cyklade tillbaka också, gick betydligt snabbare. Nu var det helt plötsligt 5,72 kilometer men det gick på 17:21 minuter, alltså ett tempo på 03:02 min/km. Riktigt bra, och en skön cykeltur. Efter en kort tupplur på bussen var jag så framme vid Kårhuset och en av dagens höjdpunkter - min lilla älskling skulle få ett nytt glas, ett helt glas. Ölyt fixade biffen och helt plötsligt är min telefon nästan som ny igen! Inga fler stengolv ska få kyssa den glasrutan inte!

Morgondagen efter jobbet bjuder på gos med Loppan, världens bästa guddotter so far! Ja, och så hennes mamma såklart - kanske den bästa i hela världen! Ska bli superhärligt! Nu väntar sängen - blir upphämtad för att åka till jobbet klockan 06.15 imorgon. Tidigt, men ändå såå mycket bättre än 05.45 - den där extra halvtimmen på morgonen gör stor skillnad! Måste dock ändå få lite sömn om jag inte ska vara tröttare än ett helt ålderdomshem imorgon!

Fartfylld söndag

Söndagen blev en oväntat bra dag faktiskt. Helt oplanerad och tom, utom att jag hade BESTÄMT att jag skulle till gerdahallen, och innan dess var jag tvungen att köpa en träningsBH. Hade precis bestämt mig för att ta en promenad ut till Nova för att handla när F ringde och frågade om jag ville med och åka en tur på hojen. Efter ett avkrävt löfte att vi skulle hinna till Nova innan stängning och att jag skulle hinna till gymmet så gick jag glatt med på det! JÄKLAR vad jag  älskar att åka MC. Skräcken för svängarna, framför allt vänstersvängarna (och därmed hatobjektet rondeller...) sitter fortfarande i sen vi välte i Grekland 2004, men det gick bättre och bättre och emot slutet gick det riktigt bra - F sa till och med att det var jag som svängde en hel del av gångerna.
Det blev en tur Lund - Bjärred - Västra Karaby - Eslöv - Kävlinge - Stora Harrie - Nova - LCR och sen hem. Sååå jäkla najs och riktigt grymt väder.

Handlade en grym träningsBH och en najs tröja på Intersport på Nova - en inköpsrunda som också stod för både den största överraskningen på länge och det största klippet på ett bra tag. Var inne på Change och skulle handla en enkel vit BH. Precis som så många andra kvinnor så har jag haft fel BHstorlek innan jag kom till Change och fick en expert som provade ut en BH åt mig - inte fasen skulle jag ha 75B/C utan 70DD sist jag var där. Det kändes helt sjukt. Nu när jag har gått ner lite i vikt, och min vita BH dessutom har gått sönder, tänkte jag att jag skulle köpa nytt. Så sagt och gjort - in på Change. Plockade åt mig en 70DD igen och gick in i provrummet - för LITEN!?! Hur gick det till tänkte jag. Testade en 65DD istället, vilken var alldeles för liten. F fick gå och leta fram en 65E men den passade inte heller - jag fick dubbelbröst i den också. Expediten kom in och skulle mäta och kolla - 65 var alldeles rätt, men kupan höll hon med om var alldeles för liten. Hon hämtade en E till mig istället (snälla kom igen, JAG ha en E??) vilken till min stora chock och förvåning OCKSÅ vad för liten. Det hela slutade med att jag vägrade att gå längre upp än 65F - det fick funka  även om den också är liiite för liten. Eftersom den inte var så dyr så blev det dessutom två stycken likadana - till det facila priset av 319 kronor! =D Och jäklar - man fick mycket bröst för de pengarna kan jag lova - F sken som en sol!

Efter Nova övertalade S oss att vi skulle åka och kolla på hästhoppningen uppe på LCR - tydligen kör de tävlingen Lundahoppet hela midsommarhelgen. Så, för första gången i mitt liv har jag varit på en hopptävling live. Hästar är ena vackra djur ändå! Grabbarna var väl inte lika övertygade kanske.


Tyvärr hann jag inte stanna hela tävlingen ut, F körde mig hem så jag fick hämtat gymkläderna innan han skjutsade mig till Gerda. Det blev ett lite halvvilset pass i gymmet - lite löpning på bandet och sen lite maskiner. Körde benpressen på 3x10x80 kg, vilket jag är rätt nöjd med. Blev en del andra benmaskiner också, och så lite latsdrag och sådär. Testade den assisterade chins/dipmaskinen också, vilken kommer att bli en kär kompis i framtiden. Har som mål att klara minst en oassisterad dip och en oassisterad chin, helst innan sommaren är slut. Än så länge är det långt kvar, jag fick hjälp med nästan hela kroppsvikten igår och det var ändå tungt. Så är armarna mitt sorgebarn också...

Efter gymmet blev det en snabb vända hem - lite chokladmjölk på vägen (bästa återhämtningsmaten) och så lite köttfärsröra hemma. Passade på att måla naglarna hemma också - hade målat dem innan vi skulle ut med MCn, men lyckades paja det när jag drog på stövlarna, så tvättade bort allt innan vi åkte. Så, en snabb blå design och lite köttfärsröra (och en dusch såklart) senare så tog jag bussen upp till F som väntade med trevligt sällskap och grillning! Härligt att sitta  på balkongen även om det inte var skitvarmt ute längre.

På det hela taget en fantastisk dag, fylld med roligheter - framför allt för att ha varit helt oplanerad!



Som bonus bjuder jag på en äkta lundensisk, studentikos midsommarstång. Tillverkad av trädgårdsredskap och lite murgröna som beklädnad, pyntad med granndagisets leksaker, galgar samt julgranskulor modell större, ljussatt med en turkslinga och så såklart uppstöttad av 6 stycken tomma ölfat. Som krona på verket, eller stjärna i granen, användes en käpphäst! Har jag sagt att jag älskar den här stan?

Mersmakslöpning

Som det står i första inlägget är jag en wannabe träningsfreak. Vad jag menar med det är att jag verkligen VILL bli ett träningsfreak, må dåligt när jag inte tränar och att bli lycklig som ett barn på julafton när jag tränar. Idag ÄR jag inte det. Jag mår minst lika bra i soffan/framför TVn som på gymmet/i löpspåret och känner inte alls någon abstinens när jag "inte hinner" träna. Mitt mål är dock att komma dit - jag SKA bli ett träningsfreak. Än så länge är jag det mest i teorin - jag plöjer träningsbloggar och näringslära när jag kommer åt och jag känner verkligen suget av att ge mig ut och träna. Tyvärr brukar det mest stanna där, det finns ju så många "bra" anledningar att inte göra det på riktigt.

Ett bra steg på vägen var när jag, genom äldsta kusinen,  hittade till bloggen Drivkraft av en annan Lundatjej. Hon skriver inspirerande om träning och kost bland annat, två ämnen som intresserar mig väldigt mycket. Hittade dit igår på jobbet och igår och idag har jag plöjt genom hela bloggen och fått en massa bra idéer och inspiration. Framför allt fastnade jag för ett inlägg om mersmak som var perfekt för mig. Så, tänkt och gjort. På med löparoutfiten, snöra på skorna och så en snabb powerwalk till stadsparken. Till skillnad från Linn så bestämde jag inte någon sträcka och inte heller någon särskild hastighet, utan helt enkelt att jag skulle springa/jobba/powerwalka/gå/lunka/krypa/på något sätt röra mig framåt under 30 minuter. Oavsett hur det kändes sedan så var det bra där - och dags att ta sig hemåt. Sträckan och hastigheten var helt irrelevanta (även om det väl kommer att bli en tävling emot mig själv i framtiden gissar jag, med tanke på tävlingsmänniskan i mig) - det enda som gällde var att röra på sig i 30 minuter.

Hur det gick? Tja - jag rörde mig i 30 minuter i alla fall. Det blev 3.22 kilometer på 30:31 minuter. Resultatet är  väl långt ifrån lysande - jag har fortfarande kondition som en pensionär och är kanske sämst i världen på att springa (i alla fall i min värld då!) - men jag rörde mig fortfarande i 30 minuter. Och vad viktigare är - precis som Linn "utlovade" så gav det mersmak. När jag väl var klar och hade pustat ut en stund så var jag sjukt sugen på att ta något varv till! Det har nog aldrig hänt! Men nej, det blev lite nervarvning och avslappning i stadsparken. Någon på kommunen har fått en fantastisk, lysande idé - värd all cred som går att ge - hängmattor i utkanten på stadsparken.




Perfekt nedvarvning efter en skön runda. Tyvärr inte sol just där hängmattorna hängde nu när det var eftermiddag. Riktigt sköna hängmattor dock, gungade precis sådär perfekt, och marken under var belagd med träflis som luktade riktigt gott och jordigt också. Låg där en bra stund och lyssnade på skön musik i hörlurarna och kände vinden svalka kroppen - det blev nästan lite väl svalt ett tag. Bytte matta efter en stund och hittade en där man fick lite sol i alla fall =D




Riktigt skönt var det!
Fuskade dock lite på vägen hem.. Det blev lite joggande där med, var framför allt sjuukt sugen på att springa i trappor av någon konstig anledning, så det blev ett extra varv i trapporna utanför vårdcentralen på Södertull faktiskt.

Insåg att eftersom jag hade vilat upp mig så länge i parken så behövde jag något i magen snabbt när jag kom hem. Grundade med en proteindrink. Har länge haft svårt att dricka drinkar gjorda på mitt pulver, det smakar konstigt tomt på något sätt - kan inte förklara det bättre än så. Har testat en massa olika smaksättningar, den bästa hittills har varit hundra gram frusna hallon, en burk lättkvarg, 2 deciliter vatten och en skopa pulver. Det har gått rätt så bra, även om det också haft en eftersmak av det där konstiga. Idag testade jag dock något nytt, som funkade fantastiskt bra!



2,5 dl Kalvins chokladmjölk (fantastiskt jäkla god faktiskt!)
3 teskedar kakao
1 liten skvätt pepparmintsolja
1 skopa pulver
(och så lite vaniljsocker, dock inte med på bilden)

Mixa rejält i en mixer, häll upp i ett glas och drick! Blir nog ännu bättre om man mixar i lite is också. Jag hade nästan lite mycket mintsmak i, hade nog blivit bättre med lite mindre. Dock doldes all skum smak och det smakade bara mintchoklad! Awesome!
Kcal: 319
Protein: 35 gram

Ser redan fram emot nästa löprunda - blir nog troligen imorgon med tanke på att jag jobbar hela nästa vecka.


Presentation

Ja, då är det väl min tur också - båda kusinerna bloggar ju. Har funderat länge på att börja, men inte riktigt tagit tag i det, så som är fallet med så mycket annat för mig. Men nu så.

Så - vem är jag då? En halvgalen, exjobbsskrivande juriststudent, extraknäckande kriminalvårdare, gammal studentlivsräv boende i centrala Lund. Facebookknarkande, nyfiken som få, wannabe-träningsfreak, totalt förälskad i havet och skogen, pappersscout och kanske inte alltid så eftertänksam som jag borde vara. Bra på att starta upp projekt, lägga ner min själ i dem och sedan tappa andan halvvägs genom, lider av dålig självdisciplin och gör hellre roliga saker än saker jag borde göra.

Har ganska länge mobilbloggat, men tänkte att det väl var dags att ta steget vidare. Funderade på att starta upp en nischad blogg, men visste för det första inte vad jag skulle skriva om och för det andra insåg jag att det aldrig skulle hålla - antingen skulle jag tröttna snabbare än solen går i moln när jag blir ledig eller så skulle jag fastna och inte kunna låta bli att skriva om allt möjligt annat ändå. Så - bloggen kommer att handla om allt mellan himmel och jord och lite till - allt som intresserar mig. Mat, träning, juridik, naglar, jobbet, världen i stort, människor som intresserar mig, människor som irriterar mig och alla de där små lyckostunderna man får med jämna mellanrum!

Välkommen in, gör dig hemmastadd och förbered dig på en bergochdalbana utan dess like!

//Tove


RSS 2.0