Dop

Så var det äntligen dags. Brorsonen skulle äntligen bli döpt.

Middag hemma hos Tedde och Therese i lördags, tillsammans med Tobias och Pauling, Caroline och så Ulf.  Supermysigt, fick gosa en hel del med den lille.. Säsongens sista grillning, även om det väl kanske gick sådär när Tedde grillade..

Igår var det sedan dags. Åkte med pappa och familjen, tillsammans med farfar, till Harlösa kyrka för att närvara vid dopet. Var som vanligt lite sena, men vi hann ändå i tid.
Tobias och Caroline som gudföräldrar tågade in tillsammans med Tedde, Therese och Viktor - i en väldigt härlig ljusblå dopklänning - och så satte det igång. Prästen var helt fantastisk, hon lyckades göra dopet väldigt avslappnat och naturligt, men ändå kyrkligt. Och Viktor var snäll som vanligt, han gäspade lite men annars var han glad och härlig hela tiden. Själv fick jag läsa texten om hur Jesus uppmanar barnen att komma till honom, och Charlotte sjöng "Handens fem fingrar" så vackert för Viktor.

Efter själva dopet var det dags för lite mat och umgänge på församlingsgården. Huset fullt med barn, inte alltid lätt att veta vilket barn som hörde till vem, förrän man såg dem springa runt och man såg föräldrarna springa efter. Också skönt att se hur mycket barn klarar, om man inte är framme och visar att något dåligt just hände. Var ett litet barn som sprang rakt in i kanten på ett bord och reste sig, skakade lite på sig - tog sikte på något nytt och fortsatte springa. Underbar målmedvetenhet!- Hela familjen tillsammans - Caroline, Tobias, Viktor Anders Ingemar, Therese och Tedde.


Gav Viktor en sagosamling i doppresent. Tänkte att den förhoppningsvis kan komma till nytta under lång tid framöver. Stod och tvekade länge mellan flera olika, funderade bland annat på Den Silvriga Barnkammarboken - vilket ju i efter hand hade varit ett något sämre köp eftersom de redan fick tre sådana. =D Istället blev det Bröderna Grimms Bästa Sagor med fantastiskt härliga illustrationer.
Funderade på att köpa en upplaga av "Pekboken för lite finare barn". En helt fantastisk liten bok, klädd i "sammet" på pärmarna och med mycket viktiga ord att lära sig tidigt i livet.


Även med "fonetisk" skrift för att man ska lära sig det korrekta överklassättet att uttala orden.. Utöver privatjet fanns ord som champagne, juvel och skaldjur._________Annars då? Jo, nacken/axeln blir bättre och bättre även om den fortfarande är lite stel och tar emot ibland. Dock rätt så smärtfri, vilket är sååå jäkla skönt!
Har köpt mig en ny cykel - blir så glad varje gång jag ser den. Den jävel som snor den här cykeln kommer det fan att bli synd om! Får jag tag på den jäveln så kommer de ångra sig snabbt!- Min nya, fina, gröna cykel! Supersnygg, och superskön att cykla på!

Examensarbetet har inte rört sig framåt alls på ett tag, och inte heller pluggandet till tentan. Måste verkligen börja ta tag i det här nu känner jag! Träningen har däremot tagits upp igen, körde ett snabbt pass i lördags innan middagen hos Tedde. Bänkade en del, även om det var med lätta vikter med tanke på axeln. Körde många repetitioner istället. Längtar dock tillbaka till 5x5 istället för typ 5x15.. Ikväll blir det antingen boxning eller ett benpass på gymmet.

Naglarna som bröts i somras och sedan blev lite lätt nerbitna börjar komma tillbaka. Superskönt, längtar efter att enbart ha naturliga långa naglar, utan något fusk som idag. Har dock konstaterat att det är enda sättet för mig att sluta bita på dem så det får bli det så länge. Har dock inte målat dem på länge, och så får det nog fortsätta. Det tar ju ändå lite tid, och just nu ska den som sagt läggas på annat - se ovan...

Nu - mat innan passet, med lite internationell privaträtt som middagsunderhållning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0