Mersmakslöpning

Som det står i första inlägget är jag en wannabe träningsfreak. Vad jag menar med det är att jag verkligen VILL bli ett träningsfreak, må dåligt när jag inte tränar och att bli lycklig som ett barn på julafton när jag tränar. Idag ÄR jag inte det. Jag mår minst lika bra i soffan/framför TVn som på gymmet/i löpspåret och känner inte alls någon abstinens när jag "inte hinner" träna. Mitt mål är dock att komma dit - jag SKA bli ett träningsfreak. Än så länge är jag det mest i teorin - jag plöjer träningsbloggar och näringslära när jag kommer åt och jag känner verkligen suget av att ge mig ut och träna. Tyvärr brukar det mest stanna där, det finns ju så många "bra" anledningar att inte göra det på riktigt.

Ett bra steg på vägen var när jag, genom äldsta kusinen,  hittade till bloggen Drivkraft av en annan Lundatjej. Hon skriver inspirerande om träning och kost bland annat, två ämnen som intresserar mig väldigt mycket. Hittade dit igår på jobbet och igår och idag har jag plöjt genom hela bloggen och fått en massa bra idéer och inspiration. Framför allt fastnade jag för ett inlägg om mersmak som var perfekt för mig. Så, tänkt och gjort. På med löparoutfiten, snöra på skorna och så en snabb powerwalk till stadsparken. Till skillnad från Linn så bestämde jag inte någon sträcka och inte heller någon särskild hastighet, utan helt enkelt att jag skulle springa/jobba/powerwalka/gå/lunka/krypa/på något sätt röra mig framåt under 30 minuter. Oavsett hur det kändes sedan så var det bra där - och dags att ta sig hemåt. Sträckan och hastigheten var helt irrelevanta (även om det väl kommer att bli en tävling emot mig själv i framtiden gissar jag, med tanke på tävlingsmänniskan i mig) - det enda som gällde var att röra på sig i 30 minuter.

Hur det gick? Tja - jag rörde mig i 30 minuter i alla fall. Det blev 3.22 kilometer på 30:31 minuter. Resultatet är  väl långt ifrån lysande - jag har fortfarande kondition som en pensionär och är kanske sämst i världen på att springa (i alla fall i min värld då!) - men jag rörde mig fortfarande i 30 minuter. Och vad viktigare är - precis som Linn "utlovade" så gav det mersmak. När jag väl var klar och hade pustat ut en stund så var jag sjukt sugen på att ta något varv till! Det har nog aldrig hänt! Men nej, det blev lite nervarvning och avslappning i stadsparken. Någon på kommunen har fått en fantastisk, lysande idé - värd all cred som går att ge - hängmattor i utkanten på stadsparken.




Perfekt nedvarvning efter en skön runda. Tyvärr inte sol just där hängmattorna hängde nu när det var eftermiddag. Riktigt sköna hängmattor dock, gungade precis sådär perfekt, och marken under var belagd med träflis som luktade riktigt gott och jordigt också. Låg där en bra stund och lyssnade på skön musik i hörlurarna och kände vinden svalka kroppen - det blev nästan lite väl svalt ett tag. Bytte matta efter en stund och hittade en där man fick lite sol i alla fall =D




Riktigt skönt var det!
Fuskade dock lite på vägen hem.. Det blev lite joggande där med, var framför allt sjuukt sugen på att springa i trappor av någon konstig anledning, så det blev ett extra varv i trapporna utanför vårdcentralen på Södertull faktiskt.

Insåg att eftersom jag hade vilat upp mig så länge i parken så behövde jag något i magen snabbt när jag kom hem. Grundade med en proteindrink. Har länge haft svårt att dricka drinkar gjorda på mitt pulver, det smakar konstigt tomt på något sätt - kan inte förklara det bättre än så. Har testat en massa olika smaksättningar, den bästa hittills har varit hundra gram frusna hallon, en burk lättkvarg, 2 deciliter vatten och en skopa pulver. Det har gått rätt så bra, även om det också haft en eftersmak av det där konstiga. Idag testade jag dock något nytt, som funkade fantastiskt bra!



2,5 dl Kalvins chokladmjölk (fantastiskt jäkla god faktiskt!)
3 teskedar kakao
1 liten skvätt pepparmintsolja
1 skopa pulver
(och så lite vaniljsocker, dock inte med på bilden)

Mixa rejält i en mixer, häll upp i ett glas och drick! Blir nog ännu bättre om man mixar i lite is också. Jag hade nästan lite mycket mintsmak i, hade nog blivit bättre med lite mindre. Dock doldes all skum smak och det smakade bara mintchoklad! Awesome!
Kcal: 319
Protein: 35 gram

Ser redan fram emot nästa löprunda - blir nog troligen imorgon med tanke på att jag jobbar hela nästa vecka.


Kommentarer
Postat av: Everlasting

Men varför berättade inte bloglovin för mig att du uppdaterat? Underligt.



Aja, kul att man kunde hjälpa en bit på vägen med Drivkraften, det är en inspirerande blogg faktiskt. Själv suger jag verkligen på att springa och så gillar jag det inte heller. Men klasserna på gymmet har verkligen gett mig mersmak. Numera har jag bara tid att gå dit på helgerna, och det ger mig faktiskt lite abstinens.



Vilken underbar idé med hängmattorna! Man borde resa staty över personen som kom på det!



Och slutligen så skulle jag också tippa på färsk/fryst frukt i drinken (mannen min kör med frysta hallon och vaniljglass men glassen kanske inte riktigt funkar för dig) men mintchokladen verkar ju nästan smartare.

2011-06-27 @ 14:47:32
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Postat av: Snove

Well, jag vet inte alls hur bloglovin funkar, så kan inte hjälpa dig där riktigt.. Men du verkar ju ha hittat tillbaka i alla fall.



Jag brukar inte heller gilla att springa, men det var som sagt skönt i lördags. Och hängmattorna är kanske den här stadens bästa idé sedan de kom på att täcka över de dyra blommorna i stadsparken under siste april =)



Jo, frusna hallon och kvarg har som sagt funkat - ger bra med protein också. Men inte så bra som det här faktiskt.

Glass funkar alldeles utmärkt för mig, om man bortser ifrån det höga innehållet av både kalorier och kolhydrater..=)

2011-06-27 @ 20:52:22
URL: http://alltingetochmittemellan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0