Lägenheten..

Har ju fått tillträde till min lägenhet för ett tag sen och renoveringen har påbörjats.
Som jag tidigare sagt så är lägenheten ett renoveringsobjekt de luxe och det är inte mycket som ska sparas. Därför är det inte heller mycket som är kvar efter mina, mammas och Lennarts härjningar där.


-Badrummet, nu utan majoriteten av kakelplattorna och badkaret.

 


-Köket, utan kakel, köksskåp (förutom de där gas och vattenledningar sitter) och all förvaring.

 

Det som är gjort hittills är alltså att alla platsbyggda garderober och köksskåp är nerrivna, alla lister (utom i vardagsrummet) är bortplockade, allting i köket (utom det som nämndes i bildtexten ovan) är borta liksom avgränsningen in till matrummet, allt i badrummet utom en korg på väggen, toalettstolen och handfatet är borta och vi har testat att riva lite i mattorna för att se hur svåra de är att få bort. Svaret? - Det kommer att vara ett helvete! =)

 

Nästa steg nu är att inhandla takfärg och börja måla om alla taken. Samtidigt väntar jag på en kakelfirma som kan komma och fixa badrummet samt kakeldelen i köket. Sedan är det att riva bort alla äckliga, femtio år gamla, linoleummattor och slänga. Efter det börjar det roliga - måla och tapetsera väggarna, lägga nya golv, bygga upp nya köksskåp och garderober och inreda lägenheten! Ska bli så jäkla roligt att få allting som jag vill ha det! Måste bara fundera ut hur jag vill ha det först! =D


EXAMEN!

Idag kom det efterlängtade beskedet. Godkänd på tentan. Numera är jag alltså jur. kand. - juris kandidat - och ska så snart det går plocka ut min examen på riktigt också!

Den här känslan är nästan obeskrivlig! Det som är nästan skönast av allt är att det inte var på gränsen ens. Man behövde 25 (av 50) poäng för att bli godkänd och jag landade på 38.

Firades med after work med kollegorna efter fyra veckors praktik. Kändes lite konstigt att stå och vänta utanför när puben öppnade.. ;)

Bedömning och beröm

Har snart avslutat praktiken och ska tillbaka till skolbänken igen så igår hade vi vår första bedömning. Det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. Man graderas i fyra olika steg - rött som är "oacceptabelt", orange som är "behöver utvecklas", grönt som är "godkänt" och mörkgrönt som är "över förväntan". Vi är åtta praktikanter, och bedöms av olika personer. Tre av mina kollegor fick sin bedömning innan mig och fick en hel del mörkgrönt och resten grönt. Kommentaren på vissa saker var "Det här är inget vi har sett under de här veckorna, men vi har inte sett något som tyder på motsatsen så därför satte vi grönt..". Själv fick jag inga mörkgröna (däremot väldigt bra utvärdering i de fria kommentarerna) och ett par orangea med kommentaren "Det här är inget vi har sett under de här veckorna och därför sätter vi det som orange".. Kul med likvärdiga bedömningar, right?

I alla fall, även om jag inte tar det sådär skithårt och personligt så fick det mig att bli lite blue igår i alla fall. Mest för att det kändes orättvist..

Men så idag. Idag jobbade jag med en kille som jobbat i snart 20 år, varav 14 år i hög ansvarsposition. Det kändes riktigt bra och han var en av de få som faktiskt låtit oss GÖRA saker, fast vi är praktikanter. Alla frågor vi hade svarade han på och inte bara svarade, utan höll verkligen utläggningar med en massa information, och lät oss reflektera och gå vidare på området. Kändes otroligt kunnig och bra, även om han pratade mer än alla andra tillsammans. ;)
Så, när det var dags att gå hem i eftermiddag sa jag hejdå till alla på avdelningen och han drog mig åt sidan. Han frågade om han fick ge mig lite feedback. Självklart svarade jag ja och fick utlåtandet: "Du, du ska veta att du är förbannat bra. Ändra inte på någonting, du gör precis allt rätt.. Det kände jag efter bara idag - bra jobbat!"

Snacka om att jag mådde hundra gånger bättre på vägen hem idag än igår! <3

Nu är det dags!

Imorgon skriver jag på de sista pappren och banken gör överföringen och vips så ska jag bli ägare till en lägenhet! Ska bli för jävla roligt, ävne om det är lite läskigt också måste jag erkänna. Kommer vara en hel del att göra i lägenheten kan man ju säga - lägenheten är byggd 62 och det enda som är gjort sedan dess är att de lagt in parkettgolv i vardagsrummet. Vi pratar alltså originalkök med fast monterade, platsbyggda köksskåp med knallrosa luckor, vi pratar "spännande" mönstrade tapeter i matrummet och vi pratar framför allt ett badrum med tegelrött golv, vitt kakel på halva väggarna och knallrosa överdel! Försöker surfa runt och hitta inspiration till främst badrummet, för att bli klar över hur jag vill göra. Men ja, får väl börja med att riva ner det gamla i alla fall! =D

Har klarat av tre fjärdedelar av min praktik nu, har en vecka kvar. Efter det är det en veckas studiebesök på andra anstalter och sedan är det tillbaka till skolbänken i ytterligare 12 veckor. Dock extremt annorlunda att plugga när man dels får betalt för att plugga, dels får kurslitteraturen gratis och dessutom får allt anteckningsmaterial, block, pennor och liknande gratis och utöver det har obegränsat med utskrifter som man inte måste betala för! Men det är gött annorlunda!

Idag övade vi först en hel del konflikthantering i olika situationer. När vi var klara och höll på med genomgång och återkoppling från övningen gick larmet. Rusade in och vi fick paketera ihop tre personer som bråkade sinsemellan och dessutom överfallit en vårdare. Det roliga var att det dröjde rätt länge innan någon av oss upptäckte att det ju var tre vårdare som var figuranter!

Helgen är ledig och ska spenderas med att gå på bal med alla goa töserna från nationen. Enda problemet är att jag har blivit för tjock för typ alla mina balklänningar igen.. =( Har dock en lånad på obestämd tid som funkar, så det får ju bli den. Mörkblå, enkel modell med silvervita blommor längs urringningen. Faktiskt riktigt snygg. Passade på att måla lite naglar till helgen nu när jag hade en ledig kväll.. Gav mig på den nya tekniken igen och lyckades nog ganska bra den här gången, även på höger hand.

- Ljusrosa med blåvita blommor, ska förhoppningsvis matcha klänningen tänkte jag!


RSS 2.0