Examensarbete

FASEN vad svårt det ska vara med koncentrationen då!? Åter igen konstaterar jag att jag är en utpräglad kvälls/nattmänniska - på kvällen och natten har jag hur lätt som helst att koncentrera mig men nu på dagen går det verkligen inte alls. Fasen att skolan är stängd fram till efter nyår - det är mycket lättare att arbeta där.

Skriver mitt examensarbete om hur våld inom familjen påverkar bedömningen av en förälders lämplighet som vårdnadshavare. Uppsatsen utgörs till stor del av en jämförelse mellan lagstiftningen på området och hur domstolens praxis ser ut. Just nu känns det dock mest som en upprapning av lagtext, förarbeten och rättsfall - det känns inte direkt som det är så mycket egen text. =/ På 67 sidor (inklusive framsida, innehållsförteckning och alla andra "icke-text"-sidor har jag petat in knappt 110 fotnoter.. Det kan ju vara ett tecken i sig.. =)

Om knappt två och halvt dygn ska arbetet in. Jag har lite kvar, framför allt analysen är essentiell att få klar snart. Sitter just nu och filar på kapitlet om riskbedömning och ska sedan sätta mig och kommentera 18 stycken hovrättsdomar. Måste försöka få tag på någon som kan tänka sig att översätta sammanfattningen till klockren engelska åt mig sedan också..

Innehållsförteckning på tre sidor - jo, jag tackar jag!


Vinternaglar

Eftersom julen snart är förbi och jag inte ska tillåta mig själv att ha tid att fixa naglarna efter ikväll och innan sjätte januari så fick det bli en skön slapp kväll framför datorn och schyssta TVserier ikväll, i sällskap av lite nagellack! Julnaglarna rök all världens väg och en ny kreation skapades.

Först nagelstärkare från OPI och sedan två lager vitaktigt lack.En fransk kant. En blandning av lack med silverglitter och ett lack med vitrosaskimrande glitter.Målning på frihand med Kiss Nailart SPA12 BlackFärdigt resultat. Avslutade med en liten sten på varje ringfinger och ett lager klarlack från OPI.Materialet för dagens kreation. Från vänster:
Kiss Nailart SPA12 Black
Klarlack/nagelstärkare från OPI
Colorama Effects 1 Special Effects från Maybelline
Perfect Nailpolish 06 French Manicure från IsaDora
Kiss Nailart SPA10 Silver Glitter
Kiss Nailart rhinestones


Jäkligt enkla att göra, men ser ändå helt okej ut. Förhoppningsvis håller det bra också bara!
Nu väntar sängen, imorgon väntar examensarbetet på mig med öppen famn. Jag upprepar mantrat "Det ÄR sista uppsatsen, det ÄR sista uppsatsen, det ÄR sista uppsatsen..." i huvudet om och om igen. Snart nog är det klart. Som vanligt passar mitt motto in:

Njut när du kan, uthärda när du måste!

Jullov

Sådär.. Det blev inte en 24luckors julkalender, examensarbetet fick faktiskt gå före. Men det blev ett jullov i alla fall - från klockan 16 den 22/12 till och med idag har det varit jullov. Imorgon är det dags att dra igång igen och ta ett sista ryck så att uppsatsen kan bli klar och inlämnad till handledare. Som tur är har jag en fantastisk handledare som stöttar mig och är sjukt flexibel. För att jag ska hinna bli klar i tid har hon själv föreslagit lösningen att jag får lämna in mitt arbete senast klockan 23.59 den 31/12. Sedan läser hon under natten och ger mig kommentarer och feedback till tidig förmiddag. Sedan har jag en knapp vecka på mig innan det ska lämnas in slutgiltigt den 6/1 och sedan redovisas den 13/1. Så jäkla skönt det ska bli att det blir klart! Sedan är det bara sista tentan kvar på den här utbildningen, men innan den skrivs ska jag påbörja nästa. Äntligen blir det dags - den 23/1 börjar jag mitt nya anställning och min nya utbildning. Tänk; vara student men ändå få lön, man kan ha det sämre!

Men ja, jullovet då. Den 22e åkte jag och bästaste Johan till IKEA för att handla lite julklappar och umgås. Som alltid jäkligt roligt och skönt att vara med honom, vad hade jag gjort utan min Johan? Dagen efter blev det julklappsshopping på egen hand. Lämnade katten i moderns ömma vård och snodde bilen! =D Julmiddag med båda bröderna, svägerskan och lillfisen blev det också! Spenderade slutet på kvällen med att göra årets julnaglar.

 

Baslack från F.O.B, detaljer målade med lack från Depend och Kiss främst.


Julafton spenderades som vanligt hemma hos pappa med hela tjocka släkten. Eller ja, äldsta brodern, svägerskan och min brorson firade på annat håll, men annars var alla där! Återigen slås jag av tacksamhet för hur mina föräldrar skött skilsmässan - vi har aldrig behövt ha dåligt samvete, slitas mellan två läger eller åka land och rike runt för att fira med dem. De firar helt enkelt julen tillsammans! Ovanligt, men å så underbart! (Och ja, de köper till och med julklappar till varandra..=D) Den bästa julklappen stod dock kusinen för!


Det fantastiska julbordet - både klassisk och vegetarisk variant!


Juldagen blev en tråkigare historia. Den skulle också firats med släkten, men Rut slank in under golvet till uterummet. Dagen, kvällen och delar av natten spenderades därför med olika varianter att försöka locka fram henne igen. Lockrop, kladdmat och allt annat var fruktlöst, katten vägrade att visa så mycket som ett morrhår ändå. Först tredje omgången mat gav resultat, då kom hon fram och hoppade in i uterummet igen - det var länge sen jag blev så glad! Så annandagen åkte vi upp till Göteborg för att fira med mammas del av familjen. Kalkonmiddag, en tredje julklappsutdelning och ett gäng omgångar UNO blev det.

Även Norman var glad att Rut var tillbaka!         Viktor öppnar sina första paket! Sjukt nöjd!


Kvällen har spenderats med att kolla lite på TVserier och att måla naglarna igen. De nya naglarna får dock ett helt eget inlägg!

Samtalet jag väntat på..

Idag kom det då äntligen. Samtalet jag väntat på sedan mitten av november.

Jobbet är mitt, och det känns så satans underbart! Äntligen! Inte bara att HA ett jobb och veta vad man ska göra när man är klar i skolan, även om det också är sjuuuukt skönt. Utan att ha just det här jobbet, ett jobb som jag verkligen gillar och trivs med och där jag känner att jag verkligen kan göra någon nytta. Ett jobb jag verkligen ville ha. DET känns fantastiskt!

Så, 23 januari börjar jag utbildningen. Ett par veckors teoretisk utbildning, sedan praktik. Sedan tillbaka till skolbänken igen och sedan en lång praktikperiod till. Troligtvis bedöms det dock att jag har tillräcklig högskoleerfarenhet så då är jag klar till sommaren och kan då få min fasta anställning - självklart under förutsättning att jag blir godkänd och inte gör bort mig under kursen!

Enda smolket i bägaren nu är ju den där tentan jag inte lyckades klara i början av månaden. Det innebär att min examen blir uppskjuten och dessutom att jag måste försöka ta tentan under tiden jag läser den nya utbildningen. Men vad fasen - det går ju det också!

Nu, tillbaka till refererandet av hovrättsdomar! Examensarbetet ska jag fan få godkänt i alla fall! =D

Julkalender pt 7

Jag har ju sedan snart två år min älskade systemkamera. Dock hade den behövt lite komplettering för att kunna fungera optimalt...

För det första är det objektivet jag har ganska ljuskrävande. Det vill gärna ha mycket ljus för att inte få extremt mörka bilder vid kortare slutartider. Och eftersom jag är darrhänt som ett halvt äldreboende (eller i alla fall tillräckligt för att bilderna ska bli suddiga) så är det svårt med långa slutartider. Därför önskar jag mig ett stativ till min Nikon 3000.

Allra helst vill jag så klart ha ett stativ med alla funktioner man kan tänka sig - kulleder och grejjer. Men viktigt är framför allt att det är lätt och smidigt att ha med sig. Däremot ÄR det ju sjukt bra om det har ett kulledat huvud, så att man kan vinkla kameran på alla möjliga håll.

Enbart ett exempel

Julkalender pt 6

Kvällens snabbis och bloggens (förhoppningsvis) kortaste och tråkigaste inlägg är min julklappsönskan om en lång och djup ryggmassage. Helst en utan en massa krusiduller och varma stenar och så - bra rakt-på-sak, djup och kraftig massage!


Julkalender pt 5

Kort och koncist inlägg idag också, att sitta nästan hela dagen på hovrätten och plöja vårdnadsdomar sliter på en.. Jag har hittat den kanske allra bästa handkrämen någonsin - och jag är sjukt kräsen vad gäller handkräm. Den går in snabbt i huden, lämnar inte någon hinna, kladdar inte, ger sjukt smidig och mjuk hud och känns inte konstig närmande tvättar händerna.. Helt klart 5/5, minst! Så, en eller ett par tuber sån här i paketet och jag blir glad!

Äntligen kunde jag lägga till bilden!

Julkalender pt 4

4 december är snart till ända. Dagen har spenderats på Juridicum för att arbeta med uppsatsen.
Bestämde mig för att jag var tvungen att ha någon att tugga på när jag sitter i skolan och pluggar och skriver, så köpte en påse Beef Jerky igår.. Världens bästa snacks - torkat kött. Högt proteininnehåll och ganska lågt i kalorier och dessutom jäkligt gott.

Kommer in och sätter mig tillrätta vid datorn, öppnar påsen och tar en första bit.. Den var torr och tråkig, inte alls som de brukar vara. Tar en andra bit, den hade mer rätt konsistens, men något var ändå skumt. Tar en tredje bit, och när den är nästan i munnen så ser jag att den ser konstig ut. Tittar lite noggrannare på den och inser efter en liten stund att den är alldeles möglig. Sååå jävla äckligt. Mådde skitdåligt och har kräkts en hel del. Vet inte om det är för att jag fått i mig mögel eller om det bara är av att jag var så äcklad.

Gick till affären med den igen, fick pengarna tillbaka. Tjejen i kassan blev också rätt äcklad, utan att ens äta av det, men förklarade att hon tyvärr inte kunde göra något mer än att ge mig pengarna tillbaka. Däremot ska jag tillbaka imorgon och prata med butikschefen och den ansvarige för delikatessen, så får vi se vad mer för kompensation jag kan få.

Dagens önskelistspunkt är högtalare till min iPhone. Jag har ingen musikanläggning hemma, utan måste använda datorn vilket inte alltid är så roligt. Hade varit kul att kunna ha musik igång utan att behöva dra igång datorn. Så - ute efter någon form av dockningsstation till iPhone (har en 3Gs) med högtalare. Kommer att stå på samma plats, så behöver inte vara batteridriven eller så, sladd funkar alldeles utmärkt. Enligt planen ska den stå placerad i min bokhylla, och får därför inte vara större än 33x33 cm.

En exempelbild

Nu dags att sova, morgondagen skall spenderas i hovrätten...

Julkalender pt 3

Dag 3 är här.. 21 dagar kvar till jul och 16 till arbete version 1.0 ska vara inlämnat - därför blir det kort och koncist idag. Jag önskar mig en parfym, DKNYs gröna äpple.. Kartongen ser ut såhär:


Julkalender pt 2

Andra december till ända. Har varit en riktig skitdag och i den andan fortsätter vi..

Andra önskningen är också till Rutan och har två alternativ..
I dagsläget har jag en sunkig blå kattlåda med en ram på. Ramen hjälper inte alls, det tar tre sekunder sen har jag kattsand i halva badrummet och hallen..
Alternativ ett är att lära henne att gå på toaletten, vilket det tydligen finns ett bra kit för, bild 1.
Alternativ två är att ge henne lite privacy, en kattlåda med lock, bild 2.


Julkalender pt 1

1 december är här och därmed min alldeles egen julkalender. Jag tänkte sno kusinernas "affärsidé" och här publicera önskelistan för julen - en presentidé om dagen! Fiffig kalender, eller hur?

Så, önskning 1. Som en del kanske vet har jag en ny kärlek i mitt liv. Det är en hon. Hon har flyttat in hos mig. Hon är svart och vit, väger knappt ett kilo och spinner som en..ja, som en katt.. Rut.. <3

Hon sover i min säng men hade velat ha lite egna möbler.. Om min skinnsoffa ska se någorlunda vettig ut sen så vill jag också att hon ska ha det. Så, min första önskan är en klösmöbel till Rutan. Bilden är bara ett exempel, men ändå rätt mycket vad jag vill ha. Gärna ganska hög, med någon form av platåer och gärna någonstans där hon kan ligga och sova/mysa.. slänger man in någon hängande leksak som man kan slå på blir det perfekt!


RSS 2.0